Til minne om Karin Helgerud

Karin Helgerud

Karin ble født 9/5-64 og døde 8/7-22
Hun var med i gruppa vår i mange år og deltok på flere sommersamlinger.

Hun hadde et blikk med varme og kjærlighet og en egen evne til å se alle menneskene rundt seg. Noen i gruppa vår var hun ekstra knyttet til; Beate, Ingrid, Toril, Susanne, Laila og Synnøve. Hun møtte oss alle med: «Hvordan har du det?» Hvem skal spørre om det nå?  

Karin var klok. Ofte når bønnelyset gikk rundt under gudstjenestene våre, ba hun om hjelp når det var noe hun gruet seg for eller var redd for. Hun lærte oss at vi måtte snakke om det som var vanskelig for da ble det ikke så farlig likevel. Det var viktig for henne å føle seg nyttig og passe på dem rundt henne.

Et eksempel på dette var da hun deltok på Grunnlovsjubileet på Eidsvoll i 2014. Hun spurte: «Hvordan kan vi vite hvilken kirke vi kan komme inn med rullestol?»  Hun tenkte på sin gode venninne, Sylvi. Kirken skal være åpen for alle. Når vi møttes på lørdager, passet hun også på at alle fikk sin plass i ringen.

Karin var glad i dans og musikk, alt fra Mykje lys og mykje varme av Åge Aleksandersen, One love av Bob Marley til Amazing Grace og når vi sang Fellesskapssangen, danset hun med hele seg.

Karin, vi var så i glad i deg! Takk for din omsorg, varme klemmer og smil.

Vi lyser fred over ditt minne.

Monica Landmark, Morten Svendsen og Ole Johan Beck

Gerd Grønvold Saue døde 22 juni 2022, 92 år gammel

Gerd og Gro Elisabeth på Vidaråsen 17 mai 2014

Gerd Grønvold Saue, mannen Oddmund og datteren Gro Elisabeth var gode støttespillere da vi startet den første Tro og Lys - gruppa i Follo i 1990. Familien deltok i Follgruppa i mange år.
Gerd var forfatter og skrev flere bøker. Hun skrev også salmer. Hun gav salmen Jesus hører når vi synger til Follogruppa. 

Gerd døde 22.06.2022 etter lang tids sykdom. Begravelsen fant sted i Lovisenberg kirke 4 juli 2022.


Takk til Gerd, Oddmund og Gro!

2022-07-08_Lillesands-Posten_TRO_og_LYS -50 års 2021 feiring

Fin artikkel gjengitt med tillatelse fra Lillesands-Posten!

Adventsvisitt utenfor boliger i Modum og Lillesand

Til glede for alle som ikke kan møtes til Tro og Lys- samling (Modumgruppen).

Se her

Filmet av Marie Rud

Adventsvisitt utenfor boliger i Lillesand

I dag tror jeg sannelig koronaen har brakt velsignelse med seg for oss i Tro og Lys-gruppa i Lillesand.

Vanlig Tro og Lys-samling kunne vi nemlig ikke ha i dag, - dermed dro ledergruppa – godt forsterka med Tore Thomassen og Kathrine Prest - på visitt til boligene for å ha «utemøte».

Vi tente fakler og kom togende inn på plassen til «Jeg gikk meg over sjø og land..». Så gikk det slag i slag, - med tenning av 2 adventslys – elektriske sånn – med Jesus plassert midt i granbarkransen. Han er sentrum i adventstida også.

Så fulgte øving på kjente julesanger, solo med Tore Thomassen, godt hjulpet av forsamlinga, og deretter slapp presten til med sin julefortelling om hyrdene som var de første som fikk «Gladbudskapet». Til sist ble det «Deilig er jorden» og velsignelse. Nei, ikke helt til slutt forresten, - det var gavene, cellofaninnpakka julestjerne, sjokoladenisser, pepperkaker og korthilsen fra Tro og Lys. Meget populært!

Gjett om det var stas å bli møtt med: «Dette har vi gleda oss til!»

Og trolig takket alle i gruppen for oppholdsværet Gud gav oss.

Helga Mosland Raen

Vårt Land 25.05.2020